18.01.2017

Synthos na targach European Coatings Show 2017

Wszystkich naszych klientów zapraszamy w dniach 4-6 kwietnia do Norymbergi na targi ECS. Nasze stoisko o znajdą Państwo w hali 7 (stoisko 543).

Targi European Coatings Show to największe i najważniejsze targi w Europie dedykowane branży powłok, lakierów, uszczelniaczy, środków pomocniczych i klejów dla budownictwa.

Synthos S.A. jest jednym z największych producentów surowców chemicznych w Europie. Szeroka oferta produktowa obejmuje dyspersje polimerowe produkowane na bazie octanu winylu, monomerów akrylowych  i styrenu jak również lateksy butadienowo-styrenowe.

Portfolio dyspersji wodnych Synthos zaspokaja potrzeby szeroko rozumianej chemii budowlanej - producentów farb dekoracyjnych i ochronnych, mas tynkarskich, gruntów, szpachli, hydroizolacji, uszczelniaczy, powłok na drewno oraz klejów do różnych zastosowań. Nasze produkty oferowane są pod markami Synexil® oraz Osakryl®.

Lateksy butadienowo-styrenowe znajdują swoje zastosowanie głównie do produkcji wyrobów piankowych, pokrywania spodów wykładzin podłogowych, impregnacji włóknin nietkanych jak również do produkcji emulsji bitumicznych stosowanych w budownictwie.